<> Ljuva Jul -

Lördagsfika

Jag och min kompis gick in på Coop idag för att köpa lite grejer och kom över de allra mest ljuvliga saffransbullarna någonsin!! de smakade som munkar med saffran i och de var helt gudomliga. Om ni kommer förbi Coop måste ni köpa en om ni gillar saffransbullar. När vi kom hem kokade vi te och tände ljus och hade en riktigt mysig lördagseftermiddag :)

 
 
 


Första advent imorgon!

Och första december faktiskt! Hur härligt är inte det? Längtar så himla mycket. Idag stod det på smhi att det skulle komma lite snö här i Uppsala, så jag håller tummarna för glatta livet för att det kommer lite snö. Annars då? Jo, idag ska jag och min vän och roomie ut på stan för att försöka hitta en adventsljusstake och bara njuta av julpyntet och myset här i stan. Ska bli så härligt att bara vara, utan några måsten! Vad hittar ni på denna första adventshelg? Förresten så har jag handlat två av fyra julklappar för detta året, så skönt!!
 

Herrljunga Premium Julmust

Igår provsmakade jag Herrljungas julmust. Jag har sedan ett tag tillbaka varit lite bekymrad då jag har tyckt att julmusten har blivit så söt och sliskig på senaste dagar. Jag har velat ha något med lite riv i helt enkelt, och det tyckte jag att Herrljungas julmust hade. Den smakade absolut mer än vanlig julmust, men vad jag gillade allra mest med den var att den var rikitgt kolsyrad. Den här kommer jag nog inte byta ut denna jul - en absolut ny favorit! Helt klart :) 
 
 

Te som smakar pepparkaka!

Här om dagen köpte jag hem ett te från Four O'Clock som är trippelcertifierat då det är både ekologiskt-, kosher- och fairtrademärkt. Teet som jag köpte smakar pepparkaka och om jag ska recensera smaken så smakar den faktiskt pepparkaka. Lite sött liksom, och inte bara kryddor, även om det är ett väldigt kryddigt te. Det finns tre smaker till från deras vinterkollektion:
  • banan, kanel och kryddor
  • Mandelbiscotti
  • Minttryffel
Är faktiskt jättesugen på minttryffeln! Hur som helst, tipsar om detta te för er som föredrar att dricka te med gott samvete, och för alla andra som helt enkelt gillar gott te :).
 
Och hur gullig är inte förpackningen? Så söt!
 
 
 
 

Årets julvärd!!

 Petra Mede! Jag tror hon kommer vara toppen, det valet känns trots allt väldigt självklart i mina ögon och jag kan inte förstå att jag inte kom på det tidigare! Kul med tjejer i rutan och Petra kommer sköta det strålande.
STOCKHOLM 20131121 SVT presenterade på torsdagen Petra Mede som julvärd 2013. Foto: Claudio Bresciani/TT.

Bjällran från Polarexpressen!

Glad onsdag till er alla!
 
Glad och glad är den väl kanske inte för mig direkt.. Har legat och kräkts hela dagen i går och mår fortfarande pyton idag. Inte okej haha! 
 
Hur som haver. Igår skrev ju jag om mina absoluta favoritjulfilmer där en av dem var Polarexpressen. Sedan kom jag på - hur gulligt vore det inte att ha en sådan där bjällra hemma! Så jag googlade och hittade att Hallmark faktiskt gör världens finaste bjällra från Polarexpressen. Om jag har uppfattat detta rätt är denna bjällra något som de ger ut årligen, och menat att man ska hänga den i granen. Bjällran hänger i ett rött sametsband och har även en liten guldig tågbiljett bredvid sig. Ni som ska till London och USA nu är lyckliga prickar - kan tänka mig att ni enkelt kan hitta denna där. För oss andra dödliga tror jag att den går att klicka hem från eBay.
 
Product View

Mina favoritjulfilmer!

Här om dagen såg jag "Ett päron till farsa firar jul". Den tycker jag är himla rolig, men usch vilken panik man får av att se den. Man bara ser hur julen falerar totalt för stackars familjen Griswold! Tänkte dela med mig av mina absoluta favoritfilmer i gif-form, och fråga er om ni har några julfilmstips till mig! :) Vill även berätta att jag vet att jag har varit en usel julbloggare denna månad, men i december lovar jag er att det kommer ändras. Har bara haft så fruktansvärt mycket med skolan och allt nu. Hur som helst, här kommer mina favoritjulfilmer! 
 
Denna gif är från "Ett päron till farsa firar jul" och visar kusin Eddie tömma hans husvagns bajstank på familjens tomt. Har en hatkärlek till kusin Eddie misstänker jag...
Denna gif är från "A christmas story" som handlar om lille Ralphie vars största dröm är att få en särskild leksakspistol i julklapp. Filmen är himla charmig och roligt gjord och utspelas i en 50-talsmiljö. I just den här scenen har Ralphie fått en hisklig pyjamas av hans faster som fortfarande tror att Ralphie är en tjej. 
Den här gifen är från "Elf" som är en tomtenisse som inte liknar de andra som han jobbar med. Utan att inse det är han faktiskt en vanlig människa och skickas till New York för att lära sig bete sig som en. Går sådär.
Och denna känner väl de flesta igen, från "Polarexpressen" som handlar om en pojke som får chansen att resa till Nordpolen med polarexpressen. Den här filmen är hur fin som helst!
"Love Actually" förtjänar självklart en plats här då det är världens mysigaste romatiska julfilm. En riktig feel-goodfilm med roliga segment och romantiska. Så mysig och så bra!
Och sist men inte minst, en film som påminner mig om "Love Actually", och som också är så himla mysig och fin. "The Holiday" pratar jag såklart om, och ja, jag var tvungen att ha en gif på bara vackre Jude Laws ansikte.

Keep Calm!

Embedded image permalink

December, kom!

Nu är jag hemsk, men november - fy vad tråkig du är!! Det är grått och kalt, men forfarande ljumt ute, alltså ingen snö. Det är en masssa skola, och inte alls särskilt juligt i varken stan eller affärerna eller hemma hos folk. Det känns liksom inte okej att julpynta och greja först i december, eller är det bara jag? Får njuta av min julmust, mina pepparkakor och glögg i smyg, haha.
 
Dock så kan jag berätta något som gjorde mig lycklig! Det är bara tre söndagar kvar till första advent!! Dessa kommer gå fort, det både hoppas jag och känner på mig. Men snälla, SKYNDA!
 
Hurry up December

I jakten på chokladkalendern

Sedan jag var liten har julen varit den viktigaste tiden på året för mig. Den var precis sådär magiskt barnslig som man kan tänka sig, och jag riktigt minns känslan i kroppen när jag kände lukten av julpynt, höll i årets adventskalender eller slog in paket. På tal om den där adventskalendern - när jag var liten köpte jag samma chokladkalender varje år.
    Den var klassiskt målad med en mörkblå bakgrund, en julgran, en jultomte och en ren. Sedan var det väl någon by i bakgrunden och lite andra saker. Hur som helst, en jul - när jag var kanske elva år gammal, slutade denna kalendern att säljas. Det var liksom som om hela magin försvann, och som om den inte kunde komma tillbaka först jag hittade just den kalendern. Magin kom tillbaka, men det gjorde inte adventskalendern, och än idag letar jag efter den i mataffärerna. Tänk ändå, vilken lycka om jag tillslut skulle hitta den! Nu är jag helt seriös, om ni skulle se en kalender som liknar det jag beskrivit, släng då in en kommentar hos mig. Skulle göra mitt år! 
 
Har ni någon betydelsefull julsak som följt med er under uppväxten?
 
Det skulle nästan kunna vara denna, men är inte helt hundra...

Philosophy Peppermint Stick

Denna underbara shower-gel köpte jag på den stora Boots på Oxford Street i London. Philosophy har jag skrivit om förr, och de har alldeles underbara tvålar och gör alltid roliga säsongsvaror. Denna gång köpte jag med mig en som luktar av polkagrisar och den är alldeles, alldeles, underbar! Den luktar verkligen exakt som polkagrisar och löddrar härligt och känns riktigt julig. Så det är ett tips om ni åker till London, eller USA för den delen! Spana in Philosophys utbud - det är ljuvligt juligt :)
 
 
 
 
 

Tävlar hos Victorias Jul!

Jag tävlar om en julgris hos Victorias Jul i samarbete med Royaldesign och jag hoppas verkligen, verkligen att jag vinner! Då får mamma den som har spanat in den här snygga ljusstaken ett bra tag, att hon även råkar vara dödsförtjust i Ernst är ju inget minus det heller ;)
 

Frödinges saffransostkaka!

Igår när jag var på mataffären såg jag något som jag förr inte har sett. Har kanske varit ouppmärksam, och kan kanske minnas att det har funnits tidigare - men inte har jag smakat på detta för det, trots att jag är en trogen ostkakeätare. Det är ju alldeles himmelskt! Och denna var inte sämre den. Med en svag smak av saffran som inte tog över den vanliga ostkakekaraktären bänkade den mig. Åh, vad denna var god! Har ni smakat än? Serveras bäst med valfri sylt och grädde enligt mig. Vad brukar ni äta till ostkakan? Gillar ni ostkaka ens?
 
 
PS. Provade Loka Pepparkaka igår - sist av alla, Jag gillade den skarpt, men kan tycka att den smakade mer deg än pepparkaka. Kanske är det därför jag gillade den så mycket? :)
 
Tusen kramar och trevlig helg!

20 år fyllda, London och glögg!

Hejsan alla fellow julbloggare!
 
Har varit en riktigt dålig julbloggare, men det har varit så mycket i skolan nu så jag fick helt enkelt prioritera bort bloggen. Nu blir det dock ändring på det!! Så nu kanske ni undrar vad jag har gjort förutom denna förjävliga (ursäkta språket) tenta, som jag ändå inte blev godkänd på. Riktigt nedslående faktiskt, men vad ska man göra? Nya tag bara! :) Hur som helst, jag har hunnit åka till London och fylla år! Hela 20 faktiskt, så nu kan jag också köpa den nya Dalecarliaglöggen. Men det kommer jag inte göra, råkar nämligen tycka att alkoholhaltig glögg smakar riktigt läskigt, haha! 
 
Jag vet att detta låter riktigt tråkigt, men jag tog inga kort med varken en digitalkamera eller telefonen, utan alla foton togs med hjälp av två engångskameror. Ska bli så kul att se bilderna sedan! Men jag shoppade lite julsaker i alla fall, inte så mycket dock med tanke på att jag är en ruskigt fattig student - men lite lyckades jag såklart med! 
 
 
  1. Tre snygga presentkassar, de kostade 10 kronor styck! 
  2. En tomtedräkt till hunden, haha! 
  3. Julgodis till hunden med smak av kalkon.
  4. Chokladrenar från Malteser! Brukar inte gilla Maltesers annars, men dessa var gudomliga!
Annars då? Jo, jag blev firad av mina vänner i tisdags, och fick detta underbara glöggset från Sagaform som jag önskat mig. Så på torsdagen invigde vi detta, men tyvärr sprack kärlet i kontakt med värme, och glögg läckte ur botten :( Men vi har mailat dem och hoppas på att det löser sig! Det var nog bara ett dåligt exemplar.
 
 
Första november idag, förresten! Hur känns det? Exakt en månad kvar till advent! Längtar som tusan gör jag. Åh, vad härligt det skall bli :)