<> Ljuva Jul -

The Body Shops Julkalender

När jag var hemma i helgen överraskade min mamma och pappa mig med världens bästa grej - nämligen The Body Shops julkalender! Världens lyxigaste ting någonsin, och känner mig rejält bortskämd, vilket dock inte gör att jag älskar den en smula mindre än vad jag redan gör. Längtar så mycket tills jag får öppna den och se vad som gömmer sig bakom varje lucka. 
 
 
 
 

Henrik Dorsin

Att jag inte tänkte på honom! Jag tror att Henrik kommer göra detta utmärkt - såhär nöjd har jag aldrig varit med en julvärd. Heja Henrik!  
 

Årets julvärd om tre minuter

SNÄLLA, kan det vara Edward Blom eller Lotta Lundgren? Tänk er vad härligt det vore om Edward Blom ledde den - en riktig mysfarbror ändå.
 

Aktion Julklappen

Idag packade vi ner tvålar, ritblock, kritor, tablettaskar och en hel del andra grejer i paket som ska skickas till utsatta barn i Europa. Det känns så himla varmt i hjärtat att få hjälpa barn och få ge dem en både kul och användbar gåva, samtidigt som det bränner till av vetskapen att dessa barn nog inte får några andra presenter än min lilla tablettask fylld med fruxo-godisar, eller blyertspennan med ett penntroll på toppen. Hur som helst - detta hjälper nog mer än vad man tror, och jag blir lycklig av att tänka på att snart kommer ett barn få min present och bli superglad över innehållet. Julen handlar ju om just detta - att hjälpa till! Om du kan - gör det, hjälp till! Här kan du läsa allt om Aktion Julklappen och hur det funkar. Fram till den 26:e november går det att skicka paket, men självklart kan man även skänka pengar till diverse hjälpinsamlingar. Förra året skickades det 30.000 paket bara från Sverige - hur fantastiskt är inte det? Bra jobbat tycker jag :)
 
Man fick även skicka ett vykort på engelska med en liten hälsning! 
 
Såhär fint blev det när de var klara, papper, 10 kr, och snöre från Rusta! 
 

Lussebullar!

Idag körde jag all in på söndagsmys och köpte med mig Skogaholms lussebullar, som var hur goda som helst! De kan jag verkligen rekommendera om ni inte hinner med baket, eller bara vill tjuvstarta som jag. Till lussebullarna avnjöts NKs julte, som har en riktigt god och julig smak, lite fruktigare än ett klassiskt chaite. Mums! Smakade förresten på skumtomtarna med pepparkakssmak, och fyy vad äckliga! Påsen hamnade direkt i sopen - inget för mig, haha. Nu har vi en ny vecka på ingång, hoppas den är kallare än denna. Vill ju ha snö!
 
 

Den senaste tiden

Nu får jag skämmas!
 
Det är en så dålig cirkel det där, när man struntar i att blogga, för det dåliga samvetet kommer krypandes, dock varvas det med en prestationsångest som berättar att jag ju måste skriva något bra när jag väl skriver något. Nu blir det nog inte riktigt världens höjdarinlägg, men tänkte bara berätta om de senaste veckorna och berätta att nu kör vi! Det är november, den första snön har fallit och det är dags nu - även för mig. Hej bloggen - hej julen!
-
 
Förutom att ha ätit världens godaste lussebullar från Ica Maxi och två stora burkar med Nyåkers pepparkakshjärtan, och det faktum att första snön har fallit och att jag har bokat en resa till London första veckan i december har jag även varit på IKEA och kollat in deras julutbud. Det var riktigt bra i år! Gillar verkligen när det är lite mer åt det klassiska hållet och inte så stelt och modernt.
 
Mycket rött, guld och glitter. Som det sig bör.
 
 
Fint inslagna klappar, även om jag föredrar bruna klappar med naturfärgade band, så kan jag verkligen tycka att även dessa var riktigt fina.
 
.
Tomtegubbar. Kan fortfarande inte bestämma mig - söta eller läskiga? Synd bara att de är gråa i ansiktet, haha..