<> Ljuva Jul -

Till hunden eller katten?

På eBay kryllar det av dessa söta flugor att ha runt hundens eller kattens hals när hen vill vara extra fin, som exempelvis runt jul. Min hund har fått en röd fluga, som han blev jättefin i! Bara att söka på "dog bow" eller liknande på eBay så får ni hur många förslag som helst, och det bästa är att de kostar runt 20 kronor styck.
 

Bra, SVT!

Läste igår på Lotta Lundgrens twitter att Historieätarna ska göra julkalendern till nästa år. Jag älskar ju historia, och dessutom fullkomligt ääälskar jag Lotta, och Lotta och Erik som duo. Jag har inte fallit för något julkalender sedan Sunes Jul (och när den gick var jag inte ens född), men denna tror jag kommer bli något alldeles extra. Sedan är jag övertygad om att folk kommer invända och tycka att detta är ett program för vuxna, och inte för barn, men programmet har ju barnen i fokus - precis som Bolibompa har detta program vuxna programledare bara. Dessutom tycker jag att det är alldeles utmärkt att tänka på vuxna, eftersom jag är ÖVERTYGAD om att julkalendern är en mycket större del av julen för oss än för dagens unga. När vi var små så var det det inslaget från barn-tv:n om dagen som vi kunde, se - det är ju trots allt något lite heligt över den där enda kvartens barn-tv om dagen. Detta går ju att jämföra med dagens unga som har tiotals kanaler att välja mellan som det alltid rullar barn-tv på, dygnet runt. Hur som helst, bra jobbat SVT! Önskar bara att den gick i år, för detta årets julkalender kommer jag nog inte ens ge en chans. Gud, idag var jag verkligen full av åsikter.
 
Bild från SVT

Starfluted Christmas

Royal Copenhagens julkollektion har ju funnits i några år nu, men det gör inte att jag har tappat intresset för den. Servisen går under namnet Starfluted Christmas och är klassiskt julig, utan att vara varken för mycket eller för lite. Själv är jag såld på kopparna och tänker mig dricka en varm kopp choklad en mörk decembernatt när snön yrar utanför mitt sovrumsfönster. Priserna är dock rätt så höga, men blir samtidigt på så sätt en mysig sak att samla på och att kanske köpa en ny del en gång per år eller så. Superfin tycker jag hur som helst!

Royal Copenhagen Star Fluted Christmas Dinnerware | Gracious Style
 
Royal Copenhagen Star Fluted Christmas Dinnerware | Gracious Style
 
Royal Copenhagen Star Fluted Christmas Dinnerware | Gracious Style