<> Ljuva Jul -

The Official Frozen Trailer

Nu är den officiella trailer för Disneys senaste film Frozen, jag tycker att den verkar jättebra och längtar tills man kan se den på bio :)
 

It Started With A Kiss - Miranda Dickinson

Boktorsdag!
Idag har jag hittat en chick-lit på engelska som själv är väldigt sugen på.
 
On the last Saturday before Christmas, (shortly after disastrously declaring her love for best friend Charlie), Romily has a brief encounter with a handsome stranger whose heart-stopping kiss changes everything. Determined to find him again, Romily embarks on a yearlong quest, helped (and sometimes hindered) by enthusiastic Uncle Dudley, cake-making Auntie Mags and flamboyant Wren. Will she find the man of her dreams?
 
Klicka på bilden för att läsa mer om boken och för att beställa hem den!
 
 

Paketinslagning

En av de absolut mysigaste sakerna med julen tycker jag är att få slå in julklapparna. Jag älskar att ge presenter och är, om jag får säga det själv, rätt bra på att ge rätt presenter till rätt person. Och även om insidan är det som betyder mest så skadar det väl inte om jag har slagit in det lite extra fint? ;) Jag föredrar alltid vanligt hederligt brunt inslagningspapper med ett gammalt vaxat snöre omkring, eller röda sidenband. Mitt hjärta slår extra hårt för klassiskt vid julen, och det syns som sagt även på mina paket. Här är lite inspiration som jag har spanat in länge från Bugs and Fishes, och har redan bestämt mig för att satsa på det i år hehe.
 

Jul i Cedar Cove - Debbie Macomber

Boktorsdag!
 
Idag kommer ytterligare en novellsamling som jag tycker verkar så himla mysig. Klicka på bilden för att läsa mer om boken och för att klicka hem den!
 
 

Rocky Road Fudge

Igår så prövade jag och mina vänner på oss att laga rocky road fudge, och, ursäkta språket men, herre jävlar vad gott det blev! Som vanlig rocky road fast mjukare och lenare och helt enkelt ännu godare, hur sjukt det än låter. Skriver ner receptet här om någon är sugen! Ni kommer inte ångra er..

Ingredienser:
En påse dumle
200g mörk blockchoklad
200g ljus blockchoklad
En burk kondenserad mjölk
25 gram smör
2,5 dl jordnötter (vi hade salta, det bröt av fint)
2,5 dl marshmallows
Någon tesked vaniljsocker

Hur man går tillväga:
Häll i den kondenserade mjölken i kastrullen tillsammans med blockchokladen och smöret. Låt detta smälta på låg temperatur. Medans detta sker kan du passa på att skära dumlen i fina bitar och klippa marshmallows om du hade samma otur som vi och inte hittade några i miniformat. När chokladsmeten är smält kan du hälla i vaniljsockret och röra om för att sedan hälla i resterande ingredienser. Rör inte om för mycket, för då kan dumlen och marshmallowsen smälta. Vår smalt pyttelite så att den blev mjuk och lite rinnigt, och det vill jag bara tillägga gjorde den ännu mer gudomlig. När du rört ihop allt är det bara att hälla över smeten i en oljad form och ställa in i kylen. Vi frös in bitarna när de stelnat i kylen. Smakar nylagade efter några sekunder i micron! :) Lycka till!
                       Bilden är på Leilas fina och väldigt populära Rocky Roads, här kan ni hitta hennes recept!

Adventsstjärna från Ellos

Är så himla förtjust i den här adventsstjärnan från Ellos! Efter som att jag är student och lever på studielån så kan jag inte köpa hur mycket julpynt som helst, men jag tror att denna skulle göra sig så fint i mitt sovrum. Jag älskar både färgen som är riktigt mysig och så absolut älskar jag att det är flera små lampor i den och inte en stor som det brukar vara i dessa. Denna blir det i mitt fönster iaf!
 
Ellos Home Guld Adventstjärna Glitter

Ny jullista!

Lisas Vinterland hade gjort en ny jullista, och jag är inte sen att apa efter. Här kan ni hitta den.
 
När vill du att första snön ska falla?
Natten till första november. Det gjorde den flera år i rad när jag var yngre och firat Halloween tillsammans med Sanna bland annat. Då vaknade vi upp till säsongens första snö, och det var ren lycka - helt klart! Sedan får den gärna försvinna och låta november vara frostig för att sedan låta snön komma tillbaka rejält den första advent!
 
Har du någonsin haft en grön gräsmatta på julafton?
Ja, tyvärr. Det var hemskt, haha.
 
När tycker du att det är lämpligt att börja "jula till det" utan att det känns för tidigt för just dig? 
I mitten på november tycker jag väl att det funkar. Men jag börjar alltid mycket tidigare än det, fuskig som jag är.
 
Finns det någonting som du vill göra mer/mindre av denna jul motför tidigare?
Första julen som utflugen så blir ju detta ett år av nytt. Inga traditioner eller något. Hur som helst så vill jag se fler julfilmer än vad jag brukar, samt baka och mysa mer än någonsin!
 
Vilket färgtema tycker du mest om i juletid?  
Rött är ju julens färg! Men älskar grönt, vitt och guld! 
 
Kan du hitta någonting med julen som du uppfattar som negativt?
Som jag skrev förut, att alkohol ska vara en självklarhet i vissa familjer och att barn ska må dåligt över att deras föräldrar dricker för mycket. Julen är ju barnens högtid. Sedan tycker jag att det är alldeles för stressigt alltihop, och konsumtionshets. Julen är samtidigt till för att slappna av med sina nära och kära, inte för att slösa pengar.
 
Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha jul ännu längre?
Ja! När annandag jul är slut så vill jag bara slänga ut julgranen och ha vår. Eftersom att jag börjar fira jul så tidigt så räcker det då helt enkelt!
 
Vad brukar framkalla mest stämning hos dig i december?
När julgrannen är klädd och det luktar gran i hela hemmet! Det är nog det vackraste jag vet.
 

Var hälsad, höst!