<> Ljuva Jul -

Jullista

Sådär! Nu kommer årets första jullista, som jag faktiskt har knåpat ihop helt själv.
 
Vad är det absolut bästa med julen?
Det är utan tvekan stämningen som infinner sig i staden man bor i, människorna man möter och i hemmet som man lever i. Det är ju ändå ett firande som står för lugn och kärlek - så vad kan gå fel egentligen?
 
Vilket är ditt bästa julminne?
Varje år ger mig nya fantastiska minnen, men det som återkommer varje år är när man går upp först av alla på julaftonsmorgon och det ligger julklappar under granen som lyser och sprider sin goda grandoft över hela huset, och ute är det mörkt och snöigt. Några sådana julaftonsmornar har jag haft - och de är fantastiska!
 
Vad hoppas du på med denna jul?
Jag hoppas så in i norden på snö i år! Missförstå mig inte, förra årets jul var toppen, MEN inte alls lika bra som den kunde ha varit om det var snö. Förra året var det helt grönt här i Stockholm, och det var inte alls samma sak då. Blir inte samma stämning då.

Vad önskar du dig i julklapp?
Det vet jag inte än! Jag har inte fyllt år än, men brukar alltid göra som så att det jag inte får på min önskelista på min födelsedag, önskar jag mig istället i julklapp. På så sätt är det helt okej att fylla rätt sent på året.
 
Har du köpt några julklappar än?
Inte än. Men jag har ändock börjat planera för dem, och nästa månad ska jag börja lägga undan pengar för julklappar så jag har något att ta från min annars så tomma studentplånka.
 
När är det "okej" för dig att påbörja ditt julfirande, och hur gör du det?
I november tycker jag att jag kan börja julbaka, lyssna på julmusik och kolla på julfilmer utan att skämmas. Men sen så fuskar jag ofta lite innan och lyssnar görna på lite musik, tänder ett juldoftande musik eller bakar en mjuk pepparkaka redan i september/oktober, haha.
 
Sex snabba
 
Julmust/Glögg
Adventsljusstake/Stjärna i fönstret
Julmat/Julgodis
Varm jul/Kall jul
Storstadsjul/Jul på landet
Få/Ge
 

H&M-home jul 2014

Hej allihopa!
 
Någon dag efter att jag skrev mitt vädjande inlägg om att hösten så gäärna fick komma så blev faktiskt luften ute mycket svalare. Det var som att det hände något med vädret som informerade om nya tider. För det är just vad det är nu - nya tider. Skola och jobb börjar igen, vi är på väg in mot en annan årstid, men viktigast av ALLT - vi är på väg mot en helt ny jul, och hur H&M home vill fira detta års jul kan ni se nedan.
 
 
 
 
 

Ny bloggdesign!

Hej alla!
 
Idag vaknade jag av åskan som small utomhus, och regnsmatter mot mitt fönster. Drack min första kopp te på flera månader och mös, klockan fem på morgonen. Morgonstund har guld i mun, som man brukar säga! Jag tänkte egentligen bara hoppa in och säga att min blogg har fått ett fint litet ansiktslyft! Vad tycks? Fick hjälp av duktiga Johanna med designen, som gjorde det helt efter mina önskemål - var nog lite besvärlig och väldigt specifik, men ville ju att det skulle bli bra - vilket det verkligen blev! Så tack för hjälpen, Johanna. Är supernöjd!
 
 
 
 
 

Höstlängtan

Den sjunde augusti förra året skrev jag likadant. Jag är SÅ redo för hösten nu! Såg på väderleksprognosen att det skulle komma ytterligare en tropisk vecka, med 30 grader och stor sol. Jag orkar inte med det längre, kanske om jag hade varit ledig och kunnat ligga vid havet hela dagarna, men det är jag ju inte, utan jag jobbar istället på en arbetsplats utan fungerande AC. Känns inte jättekul att sitta med en svettklibbig kropp och blankt fejs dag in och dag ut. Nej, nu är jag redo för höst. Jag är redo för 10 grader, krispig luft och röda löv. Jag är redo för mysiga halsdukar, fina kappor och nya stövlar. Jag är redo för promenader i parker, en god chailatte och regnsmatter mot fönsterrutan medan jag läser en bra bok. Hejdå sommaren, det är dags för hösten att träda fram nu. Tack på förhand.